Autobus (bus) KMŁ linii A21 - odcinek Łącko (8:50) - NS : do St. Sącza 7 - 10 pasażerów , w St. Sączu w rynku wysiadło 4 (nikt nie wsiadł) i w dalszą końcową trasę do NS pojechał z 6 pasażerami.
Człowiek nawet sobie nie zdaje sprawy, że te autobusy KMł kursują. Baaaardzo przydałby się taki dowozowy na linii (Muszyna)-Krynica-Grybów. Bardzo skróciłoby to czas podróży do Krakowa.
Sorry za post pod postem, ale to jest jakiś żart - patrzę na linię A22 NS-Tarnów i ona nawet nie odjeżdża spod dworca PKP, tylko z MDA! Jak to ma służyć pasażerom kolei? Może chciałbym się przesiąść z pociągu dojeżdżającego do NS na taki autobus do Gródka n/D pozbawionego kolei i nie mam jak tego zrobić...
No fajne te linie KMŁ , A21 i A22. Autobusy i busy są w małopolskim malowaniu. I podobnie jak w przypadku przystanków na Gorzkowie i w Dąbrówce również nie wszyscy o kursowaniu autobusów KMŁ wiedzą. Co do trasy drogowej Krynica - Grybów kursuje tam sporo busów Voyagera i Vojtexa. Dobrze by było żeby był wydawany rozkład jazdy autobusów KMŁ , tak jak pociągów.
Wydaje mi się że obie te linie zahaczają o przystanek mpk k. pekinu (Batorego dw. PKP)... ? , sprawdzę to na miejscu. Wydaje mi się że mogły by zatrzymywać się przy budynku dworca kolejowego tak jak w przypadku ZKA...
Wg rozkładu A22 nie ma przystanku pod dworcem PKP, tylko jedzie z dworca MDA od razu w stronę Tarnowskiej.
Prywatne połączenia Voyagera to nie jest rozwiązanie. Autobusy KMł są zsynchronizowane z pociągami. Jeśli pociąg jest spóźniony, to autobus poczeka. Voyager odjedzie. I da się objechać na jednym bilecie.
ad1) powrotny A22 zahacza o "Pekin" , tak samo powrotny A21 , pozostaje (niestety) podejść lub podjechać na MDA.
ad2) przyznaję Ci rację , do tego Voyager i Vojtex nie zawsze trzymają się rozkładu , zdarza się że nawet niektóre kursy nie są wykonane ! Pytanie czy KMŁ wprowadzą swoją linię na tą trasę...