Odpowiedz 
"Prywaciarze" w Gorlicach
Autor Wiadomość
jasek
Unregistered

"Prywaciarze" w Gorlicach
Witojcie Icon_smile

Czy ktos z Was widzial kiedykolwiek pociag prywatnego operatora w Gorlicach?
Prywaciarze pojawiaja sie w Jasle, ktore niemal zdominowali nie kiedy na Nieglowicach stoi wiecej lokomotyw niz w calej lokowni w Jasle Icon_wink Glownie Lotos Kolej lokomotywy trakcji spalinowej ST43, SM48 i te wszystkie czeskie wynalazki. Pociagi z cysternami. Jeszcze do Jedlicz tez cos jezdzi/jezdzilo (?) No i na "kryniczance" rowniez - ale sa to tylko takie "pociagi lokomotyw" transportowane do naprawy w Newagu albo jakies przesylki taboru z zagranicy przez Muszyne.

Pozdro!
28-08-2008 13:15
Odpowiedz cytując ten post
Janosik Offline
Członek NSMK

Liczba postów: 207
Re: "Prywaciarze" w Gorlicach
jasek napisał(a):Czy ktos z Was widzial kiedykolwiek pociag prywatnego operatora w Gorlicach?

Ja raczej na stacji pojawiam się bardzo żadko ( nie mam do niej zbyt blisko ), ale wydaje mi sie ze do Gorlic jeżdzą tylko eSMki z węglem na Elektrociepłownie ( a i to nie jest pewne ), o innych kursach nie słyszalem
28-08-2008 13:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
pkpic Offline
Użytkownik

Liczba postów: 527

Jeździ jakiś prywaciarz, tylko nie pamiętam jak się on nazywa, bo taka mała firma to jest. Hmmmm.... wiem, to jeździ PKP Cargo;]
A tak na serio to chyba się tam nie zapsuszcza prywaciarz
28-08-2008 19:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
TM Offline
Użytkownik

Liczba postów: 173
jasek napisał(a):Czy ktos z Was widzial kiedykolwiek pociag prywatnego operatora w Gorlicach?

Dopóki rafineria nie zdechła zajeżdżał tam towarowy Lotosu z ichniejszą SM42, bo gagariny miały [i mają] zakaz na Jasło - Stróże. Powinienem nawet mieć gdzieś RJ tych pociągów.

jasek napisał(a):Jeszcze do Jedlicz tez cos jezdzi/jezdzilo (?)

Jeździli z cysternami na TEM2, ale dawno niczego nie widziałem (w sumie odkąd wycięli kształty w Jedliczu nie pojawiłem się ani razu). Mogę popytać, jeśli jesteś zainteresowany.
28-08-2008 19:25
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
jasek
Unregistered

TM napisał(a):Dopóki rafineria nie zdechła zajeżdżał tam towarowy Lotosu z ichniejszą SM42,

Okay dzieki, tak tez myslalem. Czyli obecnie pozostal szczatkowy ruch towarowy - troche wegla i czasami te ustrojstwa na platformach z Glinika.

Pozdro!
29-08-2008 08:34
Odpowiedz cytując ten post
TM Offline
Użytkownik

Liczba postów: 173
jasek napisał(a):Okay dzieki, tak tez myslalem. Czyli obecnie pozostal szczatkowy ruch towarowy - troche wegla i czasami te ustrojstwa na platformach z Glinika.

Jak ostatnio jechałem na zdjęcia na kryniczankę, to widziałem że na stacji kręciła się SM42 z kilkoma węglarkami. Natomiast na tej bocznicy do Glinika wczesną wiosną powymieniano trochę podkładów, więc coś tam powinno się dziać.
29-08-2008 11:50
hódy Offline
Użytkownik

Liczba postów: 21
TM napisał(a):Jeździli z cysternami na TEM2, ale dawno niczego nie widziałem (w sumie odkąd wycięli kształty w Jedliczu nie pojawiłem się ani razu). Mogę popytać, jeśli jesteś zainteresowany.

Do Jedlicz jeździ PCC w relacji Sosnowiec Jęzor - Rzeszów - Jedlicze.
31-08-2008 08:06
b182 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 18

Do Gorlic a dokładnie do ZMG Glinik codziennie rano przyjeżdża lok z PKP. Odbiera wagony ze złomem, ew. dostarcza blachę i inne rzeczy. Niejednokrotnie przyjeżdża również lok z blachą do zakładu produkującego rury (dawny Rurstal) bocznicą zaraz obok drogi (ul. Szopena). Często również wywożą obudowy górnicze. ZMG posiada własne 2 lokomotywy ale nimi tylko manewruje i przetacza wagony po zakładzie. Potem zabiera je PKP
08-09-2008 09:25
Odpowiedz 

Skocz do: