Tyle dziś ciekawego na kolei a tu nikt nic !
Dane z przedziału 10 - 11 : tor przy peronie 1 - regio do Marcinkowic na ED250 , 365 osób na starcie. Tor nr 1 (od strony Muszyny) - regio Ptaszkowa - Rytro na SN61 , wysiadło 90 pasażerów a wsiadło 180 , na tor nr 1 (od strony Stróż) podstawiał się regio do Gorlic na SP32 + 2 Bh + Bhp. Na torze nr 2 EIC Sandecja do Łomży na EN57-001. Na tym samym torze (w rejonie kładki) TLK Kamienica na SM30 + wagon bagażowy (dla pasażerów !) do Biegonic.
Tory towarowe , po kolei : skład mieszany do Męciny z 2 x ST43 (cysterna , 2 węglarki , wagon z żywym drobiem , 5 platform , wagon kryty , platforma , 3 kontenery , wagon do przewozu cementu , 4 cysterny , węglarka ze złomem). Następny tor : skład z żywym bydłem (10 wagonów) + wagon pocztowy (z pracownikami poczty na dworcu) + Wars + Gbs do Chabówki na Ty 2. Dalej skład kontenerów z 2 x EU200 relacji Ateny - Kiruna. Dalej skład platform z luźno wysypanym miałem , żużlem , piaskiem itp. na SM31 + SM40 popych. Dalej skład otwartych węglarek z kamieniami i głazami na ET22 + Okz32 popych. Dalej luzem drezyna bez kabiny z pracownikami PLK + "na haku" platforma z osadem z oczyszczalni ścieków. Dalej skład kilku platform ze szklanymi pojemnikami (w środku piranie) na ET21. I ostatni skład jaki mi się udało dojrzeć to przedwojenna luxtorpeda do Newagu na przegląd. Wyświetlacze peronowe działają , kasa biletowa nr 10 jest czynna całą dobę , pług został przekazany Ukrainie , stały skład towarowy poszedł na P5 do Kruszewca. Na bocznicy koło Bogdańskiego tradycyjnie wyladunek piwa (potrzebują chętnych do pomocy). Na bocznicy koło ciepłowni wyładunek dzikich zwierząt do nowo powstałego zoo w NS. Na bocznicach gorzkowskich Gbs-y z materiałami budowlanymi oraz spożywczymi. Przed budynkiem dworca manewry TKt48 (przyprowadził ww. skład koło Bogdańskiego). Można już korzystać również z na nowo odbudowanej linii wąskotorowej Marcinkowice - Rożnów.
Dziękuję za uwagę