Odpowiedz 
Nowy IR do Krynicy
Autor Wiadomość
Lw Offline
Administrator

Liczba postów: 1,757

Ehh ten Burdzio... Icon_rolleyes Icon_lol
29-05-2012 18:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Burdzio Offline
Użytkownik

Liczba postów: 190

Ja mam konto na sądeczaninie (nick jak na TWB-Snake Griffin), bo komentarze przechodzą bez moderacji Icon_wink

PKSem: 2009 - 15535 km, 2010 - 14231 km, 2011 - ~15000 km, 2012 - ~8000 km
29-05-2012 20:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
gacek Offline
Użytkownik

Liczba postów: 2,221

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.rynek-kolejowy.pl/34033/Cenowe_zamieszanie_z_Interregio_Nikifor.htm">http://www.rynek-kolejowy.pl/34033/Ceno ... ikifor.htm</a><!-- m -->
10-07-2012 14:30
jasek
Unregistered

gacek napisał(a):zamieszanie_z_Interregio_Nikifor.htm
Coś jest nie tak. Rzeczywiście kupując bilet w kasie w NS są jeszcze czynne kasy na dworcu poza tym koło kas jakaś kanciapa jeszcze żyje, jakieś ludki tam przebywały (co to jest ?)... no właśnie zakupując bilet jest rozbicie na taryfę regio do krakowa dalej już IR, a z w wawy na całym odcinku IR. Poza tym z tą dopłatą na płatną autostradę cmk jest coś nie teges, bo ponoć jest ulga na 3 zeta od zniżek ustawowych i handlowych, no nie wiem haracz jest zebrany w takim razie, czy to piątka czy to trzy złocisze... na browara Icon_mrgreen
Pozdro!
10-07-2012 15:55
Odpowiedz cytując ten post
Pułtuś Offline
Członek NSMK

Liczba postów: 1,497

jasek napisał(a):Rzeczywiście kupując bilet w kasie w NS są jeszcze czynne kasy na dworcu poza tym koło kas jakaś kanciapa jeszcze żyje, jakieś ludki tam przebywały (co to jest ?)

Jesli na prawo od kasy iC - to jest to prywatny punkt udzielania kredytow, z koleja majacy tyle wspolnego, ze jest na dworcu Icon_wink

jasek napisał(a):Poza tym z tą dopłatą na płatną autostradę cmk jest coś nie teges, bo ponoć jest ulga na 3 zeta od zniżek ustawowych i handlowych, no nie wiem haracz jest zebrany w takim razie, czy to piątka czy to trzy złocisze...

5 zł od biletow normalnych, 3 zl od znizkowych.
10-07-2012 16:21
kolejoman5 Offline
Członek NSMK

Liczba postów: 659

Teraz to jest dopiero zamieszanie, gdy pasażer musi kupować dopłatę do przejazdu Centralną Magistralą Kolejową! Czytałem w prasie wypowiedzi pasażerów, że już nigdy więcej nie pojadą interRegio. Ja rozumiem, że bilans spółki obejmuje również pasywa (a więc i stronę kosztową), ale wprowadzać DODATKOWĄ opłatę za przejazd CMK to jest "przechodzenie samych siebie". Stawki dostępu za przejazd CMK-ą są duże, ale tłumaczenie pasażerowi, że się jedzie po linii szybkiej (stąd dopłata) jest absurdem, gdyż prowadzone są prace modernizacyjne na CMC-e.
10-07-2012 18:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Pułtuś Offline
Członek NSMK

Liczba postów: 1,497

kolejoman5 napisał(a):ale wprowadzać DODATKOWĄ opłatę za przejazd CMK to jest "przechodzenie samych siebie"

Dokładnie, bo pasazer który płaci za cos ekstra, pragnie wiedziec, za jaka usługe płaci dodatkowe 5 zl. Mogli wprowadzic to pod hasłem miejscowek - w RegioEkspresach są, więc system do rezerwacji mają. Koszt jaki ponosi spolka przy jednej miejscowce to jakas złotówka, wiec mieliby 4 zl dla siebie. Coraz wiecej "dziwnych" podwyzek, troche rabunkowych wręcz - 8 zl za wystawienie biletu, 19 zl za bilet do Balic Icon_rolleyes

Cytat:Czytałem w prasie wypowiedzi pasażerów, że już nigdy więcej nie pojadą interRegio

Wprawdzie rzadko mi się to zdarza, ale jak już jadę do Warszawy to wybieram TLK - cena ta sama albo nawet niższa, a komfort wyższy (jak np w TLK Norwid) no i w niektorych pociagach jest moziwosc zarezerwowania sobie miejsca.
11-07-2012 09:29
kolejoman5 Offline
Członek NSMK

Liczba postów: 659

Pułtuś napisał(a):. Mogli wprowadzic to pod hasłem miejscowek - w RegioEkspresach są, więc system do rezerwacji mają.
I to by było dużo lepsze rozwiązanie w tym przypadku. Przynajmniej od strony marketingowej byłaby to "zakamuflowana" opłata za przejazd CMK-ą. Pasażer raczej nie zaakceptuje tłumaczenia typu: "przejazd szybką linią", gdyż tak jak wspomniałem w poprzednim poście cały czas są prowadzone prace na CMK (wynikową tego stanu rzeczy jest wydłużony czas przejazdu).
11-07-2012 16:46
Odpowiedz 

Skocz do: