Odpowiedz 
Koleje Małopolskie: Cykliczny rozkład jazdy do Wieliczki z nowymi pociągami Acatus Pl
Autor Wiadomość
Pułtuś Offline
Członek NSMK

Liczba postów: 1,497
RE: Koleje Małopolskie: Cykliczny rozkład jazdy do Wieliczki z nowymi pociągami Acatus Pl
Sorry, wasze komentarze to zwykły hejting. Nawet ja, żywotnie zainteresowany liczba połączeń na kryniczance zauważam, że tak wielkie miasto jak Kraków MUSI mieć kolej aglomeracyjną i dobrze się dzieje że WRESZCIE sie cos zaczyna dziać w tym aspekcie. Byłem wczoraj w Warszawie - korki nieporównywalnie mniejsze niz w Krakowie, jechałem SMK w godzinach szczytu - szybko i wygodnie, dookoła zadowoleni klienci w krawatach. Takie są wymogi naszych czasów, sorry. Oczywiscie powinna byc takze sensowna oferta do Krynicy i Zakopanego, ale postulaty żeby wozic powietrze 6 godzin do Krynicy czy 5 godzin do Zakopanego zamiast tłumy po aglomeracji duszącej sie spalinami to populizm i dziecinada. Busiarska Małopolska - to fakt, ale SzybkaKolejAglomeracyjna to pierwszy i najwazniejszy punkt i szansa na to by to zmienic. Ściganie sie z busami do Zakopanego i Krynicy jest niemożliwe - a po aglomeracji pewne.

Cytat: A turyści z Krynicy i Zakopanego niech się tłuką kiblem full plastik.

Jacy turyści? Popatrz w rozkład jazdy, liczbe polaczen i czas przejazdu. I tu wcale nie jest winny marszałek tylko PLK i program modernizacyjny. Jak sie skonczą wykopki na E30 to wtedy mozna bedzie miec pretensje że nie ma polaczen do Krynicy. Poza tym - na Jaworzyne rozpisany jest Acatus, nie żaden plastik.

Takie są fakty. Troche obiektywizmu, błagam.
10-04-2014 13:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Koleje Małopolskie: Cykliczny rozkład jazdy do Wieliczki z nowymi pociągami Acatus Pl - Pułtuś - 10-04-2014 13:28

Skocz do: