Elektrowóz
Członek NSMK
Liczba postów: 1,521
|
RE: Stracą połączenie kolejowe
Exile, dzień dniu nie równy. Pamiętaj, że Krynica to tylko połowa. Ja wiem, że sprawa głównie dotyczy tego odcinka (Nowy Sącz - Krynica) ale w stronę Grybowa, Stróż czy Tarnowa też są pociągi. Zapraszam do Nowego Sącza na dworzec krótko po godzinie 6:00 i polecam zaobserwowanie pociągu z Krynicy i Tarnowa po godzinie 6:00, ja wiem że to nieprawdopodobne ale z tych pociągów ludzie naprawdę się wylewają.
Żeby nie było - nie sądzę, że na kolei jest super bo jeden czy dwa pociągi przez cały dzień mają taką frekwencję. Poprostu nie zgadzam się z twierdzeniem, że koleją na Sądecczyźnie NIKT nie jeździ. Przyznam jednak Tobie sto procent racji odnośnie reklamy. Naprawdę mało osób wie, że pociąg do piwnicznej to tylko 4 zł i jedzie niespełna 30 min gdzie bus potrzebuje dwa razy tyle aby przedostać się przez Węgierską po godzinie 15:00. Nawet do Muszyny koszt 6 zł to wcale nie jest dużo, ponieważ bus kosztuje 6,50 i gwarantuję że czas przejazdu będzie taki sam bus/pociąg. Kolega Muszyniak miał przykład gdy jadąc busem z Nowego Sącza dojechał dokładnie w tym samym czasie co pociąg do Muszyny. i było to około godziny 18:00 więc wcale nie w czasie gdy Węgierska jest najbardziej zakorkowana.
|
|
| 19-02-2014 16:08 |
|