Cytat:Exile zapraszam do pierwszego kibla z Krynicy do Sącza i tego koło 15:30 z Sącza do Krynicy. W Sączu zdarza się około 100 osób na tym kursie.
Tego ok. 15:30 mijałem wczoraj w Piwnicznej - na pokładzie +/- 10 osób. Może te brakujące 90 wysiadło po drodze, nie wiem, chciałbym, żeby tak było.
Porannym kiblem do NS też raz jechałem, w dzień powszedni - towarzyszyli mi sami kolejarze. Może miałem pecha, nie wiem, chciałbym, żeby tak było.
Pociągi są tańsze od busów, oferta przewozowa też się polepszyła - godziny odjazdów nie są złe. Nawet standard pociągów w dużej mierze jest wyższy niż busów (poza EN57 "plastikiem"). Jednak ludzie zwyczajnie odzwyczaili się od kolei i nie myślą o niej jako o środku transportu po Sądecczyźnie. Wystarczyłyby działania promocyjno-informacyjne, niewielki marketing i mogliby się dowiedzieć, ale polityka władz województwa jest inna - trzeba zaorać pociągi i uruchomić kolejkę krakowską po propagandowych liniach wokół stolicy województwa. Reszta mieszkańców niech jeździ Szwagropolem, Voyagerem, Rafatexem i Marcelem.
Poza tym ulotka też kłamie, bo zawieszenie połączeń do Balic i Zakopanego nie jest związane z widzimisie Marszałka, a z remontami tras niezależnymi od niego. Ktoś w ogóle wie na czym miałby polegać zapowiadany protest?