[Do postu kolegi kicaj7]
Co do Marcinkowic mam podobne domysły jak ty
kicaj7 napisał(a):w czasie bodowy zapory była kolejka wąskotorowa do Rożnowa
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=0fiA9oXDJpE">http://www.youtube.com/watch?v=0fiA9oXDJpE</a><!-- m -->
kicaj7 napisał(a):W Męcinie były trzy tory, ale używany był tylko jeden
A to na krótko przed zamknięciem stacji
kicaj7 napisał(a):kiedy został zlikwidowany czwarty tor??
Możliwe że razem z tymi dwoma ?(mógł tam być mocno zarośnięty i zapadnięty w ziemię ?)
kicaj7 napisał(a):Pamiętam semafory kształtowe na stacji, co prawda mocno zarośnięte i unieważnione
Ja pamiętam czynne
kicaj7 napisał(a):wydaje mi się że pamiętam jeszcze małą kwadratową nastawnie na końcu stacji, po stronie Limanowej
Dobrze ci się wydaje
kicaj7 napisał(a):Ktoś pisał ze przejazd na drodze do Kłodnego miał zapory, wie ktoś może skąd były sterowane??
Najprawdopodobniej z nastawni
kicaj7 napisał(a):A czy na przejeździe przy końcu stacji, po stronie Limanowej też były zapory??
Możliwe
kicaj7 napisał(a):leżały jakieś stalowe belki,(...) były za budynkiem stacyjnym po strony Limanowej, tam gdzie tory biegną już prosto(...) po lewej stronie torów patrząc w stronę Limanowej. Było na pewno bo właziłem na to 
Co to dokładnie było to nie wiem ale doskonale to pamiętam
kicaj7 napisał(a):W Pisarzowej były na pewno 4 tory. Pamiętam że były tam semafory świetlne i było ich dość dużo. Teraz wiem, że były to podwójne sygnały powtarzające dla semaforów wyjazdowych w stronę NS.
Zgadza się
kicaj7 napisał(a):Z Limanowej pamiętam(...) pomarańczową drezynę.
No właśnie
kicaj7 napisał(a):Semafory i tarcze ostrzegawcze kształtowe w Kasinie i to czynne.
To były czasy !
kicaj7 napisał(a):W Mszanie, po stronie NS były trzy semafory wyjazdowe, potem zrobiły się już tylko dwa. I na torze przy placu ładunkowym zawsze stały jakieś węglarki.
Potwierdzam
Jeszcze do postu kolegi gines - te towarowe o których napisałeś (ŁPPD , Tymbark tartak) kursowały co najwyżej do początku lat 90.