gacek napisał(a):--- zdezelowany wagon piętrowy oliwkowy typu Bhp w Marcinkowicach (stał kilka lat)
O tego piętrusa to pamiętam - połowa/koniec lat 90.
gacek napisał(a):--- dodatkowe pociągi do/z Limanowej (codz. w wakacje 1998 i 1999r. - 3 pary , SP42 lub SM42 + 1 Bh). Zdarzało się że trafił się skład osobowo - towarowy (osobiście widziałem taki na przyst. NS Miasto)
Pamiętam że nieraz zdarzało się zestawienie: SP42+SM42+Bh+towarowe
gacek napisał(a):--- w wakacyjne soboty i niedziele 1995 i 1996 jedna para to było retro (często jeździłem)
To był świetny patent! W obiegu normalnego składu kursowało retro, szkoda że to było tak słabo rozreklamowane i mało kto o tym wiedział.
gacek napisał(a):--- zapowiadanie pociągów na przyst.NS Miasto , jeśli odjeżdżał później z "głównego" (sam osobiście słyszałem)
Ja pamiętam dróżniczkę wychodzącą na peron i oznajmiającą: "Pociąg do Chabówki jest opóźniony 15 minut"
gacek napisał(a):--- i inne jak np. czynna poczekalnia i kasa w NS M
Kasa była czynna chyba do końca 2002 - czyli do czasu zawieszenia 6 par jeżdżących do Chabówki. Pamiętam że przez Miasto przewalały się zawsze tłumy pasażerów, w sumie to mało kto jechał z/do "Centralnego" - większość podróżnych jechała właśnie z/do Miasta. W poczekalni były złożone zapasowe rogatki, kasa miała dwa okienka z czego czynne było jedno, obsługiwała go chyba dróżniczka. Kasa sprzedawała kartoniki, pamiętam jak kiedyś znalazłem jeden niewykorzystany "Męcina, Tam, 50%" leżący na peronie - mam go do dzisiaj jako w sumie jedyną pamiątkę czegoś co przeminęło już na tej linii bezpowrotnie...