Odpowiedz 
EU/EP07 do InterCity
Autor Wiadomość
Qozak Offline
Użytkownik

Liczba postów: 95

Nauczcie się poprawnie pisać to nie będzie poprawiał. Poprawność ortograficzna i gramatyczna postów to podstawa funkcjonowania każdego forum.

W Polsce kolej już była.
05-09-2008 11:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
jasek
Unregistered

Zgadzam sie z Pysim. Moim zdaniem edytowanie powinno byc robione wtedy gdy rzeczywiscie nie da sie tego przeczytac, a poprawianie kazdej literowki no coz kazdemu sie zdarza... ale powinnismy wszyscy zwracac bardziej uwage na poprawne pisanie Icon_smile

Pozdro!
05-09-2008 11:53
Odpowiedz cytując ten post
pysi Offline
Użytkownik

Liczba postów: 343

Qozak taka poprawność sprowadza się do poprawiania błędów takich jak ktury czy pociong. Jak ktoś zapomni litery czy też przestawi szyk liter w słowie a umożliwia to jego przeczytanie i zrozumienie to powinno się to zostawić tak jest jest. Jak ktoś pisze nie zachowując żadnych zasad gramatycznych i ortograficznych wtedy wymaga to poprawy przez moderatora.
05-09-2008 13:43
Lw Offline
Administrator

Liczba postów: 1,754

Wiadomo, są zasady pisowni, ale też bez przesady Icon_smile

Chyba nie chcemy aby było u nas tak, jak na jednym z wiodących for kolejowych na którym obecnie totalnie przeginają Icon_twisted
[Obrazek: x5cftw.jpg]
05-09-2008 14:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
jasek
Unregistered

Lukasz92 napisał(a):Chyba nie chcemy aby było u nas tak, jak na jednym z wiodących for kolejowych na którym obecnie totalnie przeginają Icon_twisted

No bo zawsze sie znajda tacy, co sie do wszystkiego przypie*&^% Icon_mrgreen
Milego weekendu Wszystkim Icon_smile

Pozdro!
05-09-2008 14:31
Odpowiedz cytując ten post
MKraków Offline
Użytkownik

Liczba postów: 65

Ehmm.... mówi sie tu o lokach a nie o przedmocie Języka Polskiego Icon_lol

TLK WIELKOPOLANIN RRUULLEEZZ
05-09-2008 16:16
Lw Offline
Administrator

Jaki temat takie posty Icon_smile2
05-09-2008 17:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Elektrowóz Offline
Członek NSMK

Liczba postów: 1,521

A teraz zabiorę głos ja... Icon_mrgreen Nie chciało mi się pisać, bo to chyba każdy wie, ale jednak nie Icon_razz Kolega któremu poprawię "coś", widzi to "coś" na czerwono. Potem bierze edytuje swój post i tyle. Czerwone jest po to by wiedział że zrobił błąd i na drugi raz przed opublikowaniem postu sprawdził dwa razy poprawną pisownie. A jak poprawie mu na czarno, to się raczej nie zorientuje Icon_smile Ok, może rzeczywiście jestem upierdliwy, ale to szkoła z forum MaSzyny Icon_razz Ja ze swojej strony obiecuję się nie czepiać i nie poprawiać, albo poprawiać tak że się nikt nie zorientuję, a wy sprawdzajcie po dwa, trzy razy Icon_biggrin

PS: Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina Icon_razz Icon_mrgreen
05-09-2008 17:31
Lw Offline
Administrator

o. dyr. Elektrowóz napisał(a):Ok, może rzeczywiście jestem upierdliwy, ale to szkoła z forum MaSzyny Icon_razz

Są bardziej "rygorystyczne" fora... Icon_twisted
05-09-2008 17:34
Odpowiedz 

Skocz do: