Dolmio
Członek NSMK
Liczba postów: 467
|
09.12.2012
Nikt nic nie pisze, to może ja podzielę się pierwszymi wrażeniami. Otóż testowałem dziś pociąg Regio 66124 (Nowy Sącz 14:55 - Kraków Główny 18:47). W Sączu podstawiony solowy ED72 (pierwszy +, spodziewałem się kibla z nieszczelnymi oknami). Po drodze zauważyłem że sporo osób wybrało to połączenie zamiast Jaworzyny (dojazd do Krakowa 21:00 to jednak dość późno), już za Bobową wszystkie siedzące zajęte, za Tuchowem lekki tłok. Wjeżdżając do Tarnowa widziałem już czekające wzmocnienie w postaci poczciwego kibelka, sprzęganie i próba hamulca sprawnie wykonana w czasie planowego 7 minutowego postoju (drugi +). Szkoda tylko że ludzie czekający na peronie wpakowali się do zatłoczonego pociągu nie czekając na dopięcie kibelka, podejrzewam że do samego Krakowa dojechał dość pusty gdy w ED72 ludzie upakowali się jak sardynki. Pewnie zabrakło informacji, a wystarczyłby krótki komunikat. Przejazd odcinka Tarnów - Kraków bez zarzutów, brak długich postojów. Przyjazd do Krakowa ~+5 min, czyli jak na obecne warunki normalnie Japonia. Ogólnie polecam to połączenie, choć w dni robocze odjazd o 14:55 to lekkie nieporozumienie.
|
|
| 09-12-2012 22:26 |
|