Odpowiedz 
Wznowienie przejazdu bez przesiadki w Stróżach
Autor Wiadomość
dróżnik_PLK Offline
Użytkownik

Liczba postów: 79
Wznowienie przejazdu bez przesiadki w Stróżach
Cytat:Od jutra pociągiem z Nowego Sącza do Tarnowa bez przesiadki
Zakończył się remont torów kolejowych na trasie Stróże-Tarnów. Od jutra (1 października) pociąg z dworca w Nowym Sączu znów będzie jeździł do Tarnowa. Pasażerowie nie będą musieli się przesiadać do busa w Stróżach.

Przypomnijmy, na początku czerwca rozpoczął się remont torów kolejowych. Robotnicy nie tylko wymienili tory na nowe, ale naprawili mosty i przejazdy kolejowe. Był to największy i najbardziej kosztowny remont w ostatnim czasie. W sumie zmodernizowanych zostało 12 km torów kolejowych za 40 mln zł. Prace miały potrwać do 23 sierpnia. Niestety przeciągnęły się o ponad miesiąc.

Przez ponad cztery miesiące, pasażerowie, którzy chcieli dojechać pociągiem z Nowego Sącza przez Stróże do Tarnowa, musieli przymusowo przesiadać się w Stróżach do podstawionego busa. Ceny biletów nie uległy zmianie, ale podróż trwała znacznie dłużej.

- Od jutra podróż pociągiem ze stacji Nowy Sącz do Tarnowa odbywać będzie się bez przesadki. Pierwszy pociąg odjedzie z dworca o godzinie 4.07 - informuje pracownik infolinii PKP.

Informacje na temat aktualnego rozkładu jazdy można uzyskać dzwoniąc pod numer Ogólnopolskiej Infolinii Kolejowej 19 757 lub (22) 19 436 lub korzystając z dostępnych na dworcach punktów informacyjnych.
Źródło: Sadeczanin.info

http://www.sadeczanin.info/aktualnosci/art/25389

Galeria zdjęć
<!-- m -->http://picasaweb.google.com/droznik.plk<!-- m -->
30-09-2011 13:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kemi73 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 136

I komu tu wierzyć ?:
"Wznowienie ruchu na odcinku Tarnów - Stróże później

- Dziś zarządca infrastruktury poinformował nas, że wznowienie ruchu pociągów na odcinku Tarnów - Stróże niestety nie będzie możliwe od 1 października - poinformowały Przewozy Regionalne na portalu społecznościowym.
"
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.rynek-kolejowy.pl/27598/Wznowienie_ruchu_na_odcinku_TarnowStroze_pozniej.htm">http://www.rynek-kolejowy.pl/27598/Wzno ... ozniej.htm</a><!-- m -->

Pozdrawiam Cie gorąco [you]
30-09-2011 15:47
Pułtuś Offline
Członek NSMK

Liczba postów: 1,497

O jaki zonk Icon_evil No to sie rozczaruja podrozni Icon_evil

KKA ma byc podobno tylko na Tarnow-Stroze.

Czy moze ktos potwierdzic pogloski, ze pomimo remontu czas przejazdu z Tarnowa do N. Sacza nie ulegnie poprawie? Slyszalem takie pogloski i mimo ze to jest troche sianie defetyzmu, to w sumie nie zdziwi mnie jak tak sie stanie. Nie takie kwiatki widzielismy.
01-10-2011 16:44
mojżesz Offline
Członek NSMK

Liczba postów: 888

Ja jechałem wczoraj Dunajcem i z tego co widziałem to każdy późniejszy pociąg miał od tarnowa 30 min. spóźnienia. Dunajec odjazd z Sącza zamiast 9:50 to 10:20. IC nie jechał. Więc do kiedy ten remont ma teraz trwać? Na stacji jak byłem w środę to pisało, że wszystko od 01 października ok a tu lipa. Icon_razz
02-10-2011 13:25
hds.147 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 797

mojżesz napisał(a):Więc do kiedy ten remont ma teraz trwać?
Nie nastawiaj się optymistycznie. Słyszałem, że "remontowcy" pozrywali sporo kabli od ssp i semaforów, a żeby było śmieszniej, zamiast zostawić je na wierzchu, to zasypali... i teraz zacznie się szukanie. Towarowe już jeżdżą, ale to bardziej mordęga niż jazda... niemal na każdym przejeździe z ssp ograniczenie i jazda na sygnały zastępcze....
PR ponoć odmowiło jazdy po takim szlaku, bo musieliby płacić normalną stawkę, a jechali by dłużej niż przed remontem, nie wspominając już o zwiększonym zużyciu taboru

Moje wypowiedzi są moją prywatną opinią...
YouTube | Galeria | Fotoblog
02-10-2011 15:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Pułtuś Offline
Członek NSMK

mojżesz napisał(a):Ja jechałem wczoraj Dunajcem i z tego co widziałem to każdy późniejszy pociąg miał od tarnowa 30 min. spóźnienia. Dunajec odjazd z Sącza zamiast 9:50 to 10:20. IC nie jechał.

Na pewno chodzi Ci o Dunajca, czy moze o Jaworzyne?
02-10-2011 17:37
mojżesz Offline
Członek NSMK

Liczba postów: 888

Cytat:Na pewno chodzi Ci o Dunajca, czy moze o Jaworzyne?
Sorki mogłem pomylić nazwy. :oops:
Cytat:PR ponoć odmowiło jazdy po takim szlaku, bo musieliby płacić normalną stawkę, a jechali by dłużej niż przed remontem,
Niedawno w TV mówili , że UTK wprowadziła jakąś ustawę zmniejszającą opłatę za odcinki remontowane o 20%(?) a dla pasażerów 10% (?) za bilet. Szerzej tutaj: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.rynek-kolejowy.pl/index.php?p=wiecej&id=27431">http://www.rynek-kolejowy.pl/index.php? ... j&id=27431</a><!-- m -->
Byłem niedawno (w środę) i pani w kasie mówiła że remont potrwa do 07.10. Jak jest naprawdę?
09-10-2011 10:54
Pułtuś Offline
Członek NSMK

Jak jest na prawdę to nikt nie ma pojecia, jak dlugo beda grzebali tak dlugo ten bajzel bedzie trwal, ciekawe czy ktos bedzie jezdzil tymi pociagami po remoncie bo juz przed nim frekwencja jak wiemy pozostawiala wiele do zyczenia.

Ratujace i zachecajace byloby wprowadzenie nowych odcinkow objetych promocja PWDC, np Gromnik-Tarnow czy Tuchow-Tarnow ...
09-10-2011 12:47
dróżnik_PLK Offline
Użytkownik

Liczba postów: 79

Oni ją modernizują głównie ze względu na duże przewozy towarowe a nie pasażerskie

Galeria zdjęć
<!-- m -->http://picasaweb.google.com/droznik.plk<!-- m -->
18-10-2011 18:01
bartosz3129 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 24

Tarnów – Stróże: Koniec KKA, wróciły pociągi

Do Krynicy i Nowego Sącza znowu można dojechać pociągiem z Krakowa bez konieczności przesiadania się do autobusów. Dzisiaj na odcinku Tarnów – Stróże przestała funkcjonować KKA i został wznowiony planowy ruch.

- Pociągi pomiędzy Tarnowem a Stróżami kursują już normalnie, nie ma autobusowej komunikacji zastępczej. Rozkład jazdy jest taki sam, jak przed remontem – poinformowała „Rynek Kolejowy” Barbara Węgrzynek z PR Kraków.

Pociągi na odcinku Tarnów - Stróże nie kursowały od czerwca. Powodem były intensywne prace torowe związane z modernizacją linii. Początkowo miały one zakończyć się pod koniec wakacji, ale ostatecznie termin wznowienia ruchu pociągów został przesunięty. Powodem przeciągających się prac było m.in. zalanie maszyn w czasie ulewnych dreszczów – z tego powodu trzeba było na pewien czas zupełnie wstrzymać roboty.

Modernizację linii kolejowej nr 96 Tarnów – Leluchów, na odcinku Tarnów – Stróże, wykonuje Przedsiębiorstwo Napraw Infrastruktury. Inwestycja jest prowadzona w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego. Koszty prac do prawie 50 mln zł. Zakres robót obejmuje między innymi: wymianę nawierzchni na długości ok. 13 km, przebudowę 5 mostów i 4 przepustów, wymianę 9 rozjazdów oraz wymianę 80 słupów sieci trakcyjnej.
21-10-2011 13:45
juvefan Offline
Użytkownik

Liczba postów: 22

Po remoncie zawiatał od razu acatus na jaworzynie do krakowa- Nikifor
21-10-2011 18:49
Exile Offline
Użytkownik

Liczba postów: 536

Jaki czas przejazdu? Rzeczywiście przedremontowy?
22-10-2011 11:17
Odpowiedz 

Skocz do: