Forum Nowosądeckiego Stowarzyszenia Miłośników Kolei
14.01.25 - Wersja do druku

+- Forum Nowosądeckiego Stowarzyszenia Miłośników Kolei (http://www.nsmk.pl/forum)
+-- Dział: News (/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Dział: Wieści z terenu... (/forumdisplay.php?fid=50)
+--- Wątek: 14.01.25 (/showthread.php?tid=5788)

14.01.25 - gacek - 14-01-2025 12:04

1) coś znowu forum zamarło...
2) w małopolskie ferie ponownie będzie bilet za 1 zł dla dzieci i młodzieży szkolnej , szczegóły na odpowiednich stronach kolejowych.
Dziś rano : regio Piwniczna - Stróże [NS o. 8:48] na EN57 spot , wysiadło 63 pasażerów a wsiadło 2 ; regio Tarnów - Piwniczna (NS o. 9:42) na EN57 spot , wysiadło 23 pasażerów a wsiadło 7. Na torach towarowych pustki a więc można dokładnie "zbadać" tzw. stały skład towarowy - doszła do niego brązowa węglarka z namalowanym na biało znakiem X. Zaraz przy nim stoi brązowa węglarka luzem (to patrząc w kierunku Muszyny). Natomiast patrząc w kierunku Stróż - po kolei : EU07 Orion Kolej luzem , niebieska węglarka luzem oraz 2 wagony towarowe niebieskie luzem (nie znam ich oznaczeń). Ciekawe wagony są również tuż za murem , widać taki skład : dwie brązowe węglarki (większa i mniejsza) oraz 2 białe wagony kryte. Również w pobliżu nastawni stoi podobny biały kryty wagon obok wraku SM42. Ponadto oczywiście stojący pług z żółtą platformą oraz przy murze EN57.

RE: 14.01.25 - Exile - 16-01-2025 08:42

Dzięki za wpis!

RE: 14.01.25 - gacek - 16-01-2025 19:18

Spoko , na razie jeszcze piszę dopóki całkiem się nie wścieknę Icon_wink
Te 2 wagony towarowe o których tu wspomniałem że nie znam ich oznaczeń to z tego co wiem to jest tzw. zestaw tarowy służący do aktualizacji wag wagonowych , coś takiego.
Podepnę tu : 16.I (czw) , ok. 15:30 - regio Tarnów - Krynica na EN57 , popołudniowa Dolina Popradu na EN78A. Ponadto stojący skład brązowych węglarek oraz skład wagonów krytych słowackich z Dragon Freightliner w kierunku Muszyny.
Należy jeszcze zaznaczyć że od 15. stycznia nastąpiła podwyżka cen biletów , nie sprawdzałem co i jak ale na dniach wybieram się "gdzieś" pociągiem tu w rejonie więc będzie się widziało ile się teraz zapłaci... Icon_wink