![]() |
|
16.12.24 - Wersja do druku +- Forum Nowosądeckiego Stowarzyszenia Miłośników Kolei (http://www.nsmk.pl/forum) +-- Dział: News (/forumdisplay.php?fid=31) +--- Dział: Wieści z terenu... (/forumdisplay.php?fid=50) +--- Wątek: 16.12.24 (/showthread.php?tid=5779) |
16.12.24 - gacek - 16-12-2024 11:37 Pierwszy roboczo - szkolny dzień nowego rozkładu jazdy. A więc "pierwsze koty za płoty" Wg mnie te nowe pociągi wydłużone do Stróż będą (może bynajmniej na razie...) wozić tzw. powietrze. Wydaje mi się że (póki co) frekwencja będzie w większości jednocyfrowa. Czy te nowe pociągi mają bardziej "rozkręcić" odcinek NS - Stróże ? Czy faktycznie jest (albo ktoś zgłasza) zapotrzebowanie na te pociągi... Czy to po prostu obiegi składów na to pozwalają i dlatego się pojawiły... Tak czy inaczej wg mnie dobrze że są. Ceny są niższe niż u przewoźników drogowych , do tego czas podróży też "robi swoje". Ponadto jest istotnie lepsza dostępność do pociągu na ww. odcinku Dodatek : na stronach miasto ns czy Twój Sącz jest zamieszczony plakatowy rozkład jazdy dla stacji NS (odjazdy) RE: 16.12.24 - Exile - 16-12-2024 14:41 Dobrze, że są, bo będzie je łatwiej wydłużyć do Limanowej po przebudowie P-P. RE: 16.12.24 - gacek - 16-12-2024 23:19 Już jest namiastka kolei -powiedzmy- "aglomeracyjnej". Ok. 13:30 "wysyp" towarowych , najpierw jadący skład wagonów słowackich w kierunku Stróż , za chwilę od strony Stróż wjechał skład brązowych węglarek z 131 , zaraz po nim odjechał w kierunku Muszyny skład cystern + stojący skład wagonów słowackich. |