![]() |
|
Pociąg do Gdyni - Wersja do druku +- Forum Nowosądeckiego Stowarzyszenia Miłośników Kolei (http://www.nsmk.pl/forum) +-- Dział: Kolej w Nowym Sączu (/forumdisplay.php?fid=32) +--- Dział: Tabor (/forumdisplay.php?fid=38) +--- Wątek: Pociąg do Gdyni (/showthread.php?tid=4271) |
Pociąg do Gdyni - Olek099 - 11-08-2014 14:38 Witam Wczoraj jechałem pociągiem z Nowego Sącza do Bydgoszczy. Mam pytanie - dlaczego skład tego pociągu jest taki krótki? Tylko jeden wagon drugiej klasy to zdecydowanie za mało. RE: Pociąg do Gdyni - vorteX - 11-08-2014 17:02 Ja też nim wczoraj jechałem do pracy i powiem tak. Zestawienie porażka. Od Brzeska ludzie koczowali na korytarzu. RE: Pociąg do Gdyni - Lw - 11-08-2014 18:53 Czemu? W imię dziadowskich oszczędności kosztem pasażera. Centrala PKP IC uznała, że jedna dwójka na ten odcinek wystarczy. Biorąc pod uwagę, że pociąg ten jedzie raz na tydzień, a czas przejazdu jest tragiczny może to nie dziwić. Pamiętam, że w zeszłym sezonie w środku tygodnia frekwencja była właśnie na jedną dwójkę. Na niedziele, a tym bardziej zmiany turnusów jest to jednak zdecydowanie za mało. RE: Pociąg do Gdyni - Pułtuś - 11-08-2014 19:47 Są pociagi które iC olewa bo w dalszej perspektywie są do zaorania. Sa pociagi, ktore regularnie wzmacnia sie i monitoruje na biezao frekwencje, dostawia sie wagonow nawet wiecej niz trzeba, a sa takie do ktorych nigdy nie dostawi sie nawet jednej dwojki. Poprad to jeden z tych pociagow. I tak przeznaczony do wycięcia wiec po co sie starać... |