![]() |
|
Pytania, propozycje, błędy. - Wersja do druku +- Forum Nowosądeckiego Stowarzyszenia Miłośników Kolei (http://www.nsmk.pl/forum) +-- Dział: Forum Techniczne (/forumdisplay.php?fid=29) +--- Dział: Sprawy Organizacyjne Forum (/forumdisplay.php?fid=49) +--- Wątek: Pytania, propozycje, błędy. (/showthread.php?tid=3808) Strony: 1 2 |
Pytania, propozycje, błędy. - Semus - 23-01-2013 23:49 Witam. W związku z tym, że pojawiły się głosy, że forum brakuje intuicyjności, funkcjonalności prosiłbym o pisanie propozycji, które mogłyby to poprawić. Przy okazji chciałbym podziękować MK_Rabka oraz Exile za poprawę błędu oraz propozycji co do funkcji "pokaż nieprzeczytane posty". Lista usprawnień : -pokaż nieprzeczytane posty ~Exile -usunięcie gwiazdek, poziomu ostrzeżeń ~Lw -stare emotki ~Lw -stary układ postu - umiejscowienie avartara, nicku z boku, a nie u góry jak jest teraz. ~ Lw / Santex -błąd z linkami do obrazków ~mario, Exile Planowane : -tłumaczenie "Find, Edit, Reply" ~Lw Jeśli znajdziecie jakieś błędy proszę również o napisanie o nich w tym temacie. Pozdrawiam serdecznie, Santex. RE: Pytania, propozycje, błędy. - Exile - 24-01-2013 20:51 Jest problem z wyświetlaniem linków w starych postach, np. tym temacie Z propozycji, oprócz powiększenia loga, o którym pisałem w temacie "Modernizacja forum" proponuję przywrócenie semaforków jako ikonek działów RE: Pytania, propozycje, błędy. - mario - 24-01-2013 20:58 W nowych też - trzeba wyłączyć wyświetlanie emotikonów bo przerabiają "http: //..."(bez spacji) na "http://...". RE: Pytania, propozycje, błędy. - Semus - 24-01-2013 21:01 Exile, co do loga i semaforów, to Łukasz zajmie się tym jeśli będzie miał tylko czas. mario, zajmę się tym jak tylko będę miał trochę czasu. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam, Santex RE: Pytania, propozycje, błędy. - Lw - 24-01-2013 21:01 Semaforki będą, nagłówek forum będzie zmieniony. Z emotikonami też się zrobi, podobnie jak z angielskimi opisami ikon. RE: Pytania, propozycje, błędy. - Semus - 24-01-2013 22:30 Mario, Exile - błąd z obrazkami naprawiony, wszystko działa. Dziękuję za pomoc RE: Pytania, propozycje, błędy. - alojz - 25-01-2013 19:56 Forumowy zegar jest przestawiony o 12 godzin i post z dziś z (chyba) 9:35 widzę jako "wczoraj 21:35". RE: Pytania, propozycje, błędy. - Semus - 25-01-2013 20:28 Mógłbyś podać linka do tego postu? Dzięki. RE: Pytania, propozycje, błędy. - alojz - 25-01-2013 21:12 (25-01-2013 20:28)Santex napisał(a): Mógłbyś podać linka do tego postu? Dzięki.Już jest dobrze. Chodziło o ten wątek http://www.ssmk.cba.pl/forum/showthread.php?tid=3809 Przy okazji - popieram modernizację. Jeśli nie idziesz do przodu, to się cofasz. RE: Pytania, propozycje, błędy. - Semus - 25-01-2013 21:25 Dobrze myślałem, że poprzestawiały się strefy czasowe, więc przy okazji zmieniłem wszystkim na +1 RE: Pytania, propozycje, błędy. - MK_Rabka - 26-01-2013 10:57 Z doświadczenia wiem,że drastyczna zmiana skórki zawsze w opinii użytkowników psuje forum, niezleżenie od tego ile by dodała funkcjonalności. Trzeba się przyzwyczaić. Hmm, szkoda, że nie ma skórki podobnej do subsilver. Te ikony on/off są kłopotliwe, bo nic nie sugerują. Proponuje też wyczyścić informację o nieczytanych postach, bo tak na starcie każdy dostaje informację o n nieczytanych postach. RE: Pytania, propozycje, błędy. - Semus - 26-01-2013 12:57 MK_Rabka proszę o dokładne przeczytanie informacji o ON i OFF, było to poruszane wiele razy. Naprawdę nie rozumiem, co jest złego w tym stylu. Moim zdaniem skórka jest bardziej nowoczesna, przyjemniejsza dla osób spoza starych wyjadaczy. Trzeba też spojrzeć na to, jak inni ludzie, spoza forum będą widzieli forum : skórka z 2002/3 roku lub widocznie nowoczesna skórka z 2011. Jak dobrze napisał alojz : "Jeśli nie idziesz do przodu, to się cofasz." Denerwuję mnie to, gdy ktoś zamiast pomóc, zaproponować coś konkretnie to bezmyślnie krytykuje coś, przepraszam ale taki już jestem. Jeśli znajdziesz skórkę podobną do subsilver to proszę bardzo, weźmiemy to pod uwagę, ale ja jestem temu przeciwny, bo ta skórka jest moim zdaniem byle jaka i charakteru dodały jedynie semafory i logo i to samo stanie się z tą skórką, gdy tylko Łukasz znajdzie trochę czasu. Prowadziłem kilkanaście for, na różnych systemach i userzy nigdy nie robili problemów ze zmiany skórek, oczywiście byli tacy, którym wiecznie coś nie pasowało, ale jak to się mówi : "Jeszcze taki się nie urodził, co by wszystkim dogodził". Przepraszam, że tak ostro, ale mam dość tego, że zamiast proponować zmiany, to od paru osób tylko i wyłącznie jest krytyka, a wiele osób mi pomaga proponując coś, cieszą się, że zmienia się na nowsze, nawet krytykują to co zrobiłem, ale proponują co można zrobić, a nie nastawiają się wrogo do zmian przez co wytkną wszystko, powoli mam tego dość, a staram się dogodzić wszystkim, a przy okazji zachęcić innych, nowych userów, bo zostanie na forum 5 osób. Mogę zainstalować inny styl, który zaproponujecie i będziecie sobie na nim mogli siedzieć i będzie jakiś kompromis. Pozdrawiam i dziękuję za zrozumienie, Santex. RE: Pytania, propozycje, błędy. - Exile - 26-01-2013 13:50 Ludzie, o co chodzi z tą skórką? Przecież ta jest bardzo podobna do starej (nota bene najbardziej oklepanej i popularnej), też jest w odcieniach niebieskiego. A sam interfejs forum jest "uniwersalny" - tematy przegląda się tak samo jak w phpBB2, odpowiada się tak samo, układ wszystkiego taki sam, jest shoutbox na dole... gdy doda się semaforki i logo, będzie bardzo ładnie. Poza tym myślę, że istotą forum nie jest jego wygląd, a treść! I my, jako użytkownicy, powinniśmy się na niej skupić. I jeśli coś tu można krytykować, to małą ilość postów w dziale "Wieści z terenu" czy "Aktualności" Aha - brakuje rang (członek SMK) - nie wiem, czy zostało to celowo zarzucone, czy po prostu przeoczone? RE: Pytania, propozycje, błędy. - Dolmio - 26-01-2013 13:52 Koledzy trochę przesadzają, dla mnie nowe forum jest OK, po prostu trzeba się przyzwyczaić. Mam takie propozycje dla poprawienia "przejrzystości": - dział "Forum techniczne" przesunąć niżej, koło Hydeparku, - wywalić już te dwa paski "przebudowa forum" i "zapoznać się z tematem", - jeżeli się da to wywalić/przesunąć w inne miejsce ten niebieski pasek, - wstawić większe logo i napis jaki był wcześniej "Forum Nowosądeckiego Stowarzyszenia Miłośników Kolei", jednocześnie usunąć ten napis z miejsca w którym jest teraz, Dzięki realizacji tych propozycji otwierając forum od razu zobaczymy na monitorze (bez przesuwania strony) najważniejsze działy "Ogłoszenia" i "News", tak samo jak było na starym forum. Dodatkowo gdyby się dało przesunąć Shoutbox na sam dół strony też byłoby nieco wygodniej rzucić na niego okiem przy jednym ruchu kółka myszy. Do tego niewielkie zmiany graficzne (semafory, polskie przyciski itd.) i będzie świetnie. RE: Pytania, propozycje, błędy. - Semus - 26-01-2013 15:31 Dolmio, wielkie dzięki, właśnie o to mi chodziło. Wszystko zostało zmienione, logo jak mówiłem będzie wkrótce wykonane. Shoutbox jest na dole, więc nie wiem gdzie dokładnie Ty go widzisz żeby był Exile, ranga przywrócona, dzięki. Czekam na więcej propozycji! Pozdrawiam, Santex |