Forum Nowosądeckiego Stowarzyszenia Miłośników Kolei
TECHNIKUM KOLEJOWE POWRACA - Wersja do druku

+- Forum Nowosądeckiego Stowarzyszenia Miłośników Kolei (http://www.nsmk.pl/forum)
+-- Dział: News (/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Dział: Wieści z mediów... (/forumdisplay.php?fid=51)
+--- Wątek: TECHNIKUM KOLEJOWE POWRACA (/showthread.php?tid=3739)

TECHNIKUM KOLEJOWE POWRACA - dróżnik_PLK - 07-11-2012 13:56

Jesteś tutaj: Start Puls Dnia Technikum Kolejowe powraca...
Za kilka lat PKP nie będzie miało problemów ze znalezieniem wykwalifikowanych kolejarzy w Nowym Sączu. Od września przyszłego roku zawodu tego będzie się można nauczyć w Technikum Kolejowe. Szkoła już wcześniej istniała w Nowym Sączu przy ul. Ducha. Teraz uczy się tam młodzież z Zespołu Szkół nr 4. 'Kolejówkę' zlikwidowano w 2005 roku po 50 latach działalności. To była elitarna placówka, która na szczęście powraca do miasta – powiedziała Bożena Jawor, wiceprezydent Nowego Sącza.
Dla tych , którzy zdecydują się na naukę w Technikum Kolejowym przewidziano stypendia.

źrodło: RDN Małopolska
Technikum Kolejowe Powraca

- Pułtuś - 07-11-2012 15:56

No prosze Icon_smile Decyzja nie powinna dziwic - w PKP szykuje sie zmiana pokoleniowa w najblizszych latach i po prostu nie bedzie komu pracowac.

- Mietus21 - 07-11-2012 18:08

o 3 lata za późno ;D

- mojżesz - 08-11-2012 10:56

W moim przypadku o 7 lat Icon_mrgreen No chyba, że stworzą oddział dla dorosłych.

- P@weł - 08-11-2012 17:51

Wreszcie ktoś przejrzał na oczy, że taka szkoła jest potrzebna. Szkoda, że nie 3 lata temu Icon_smile

- kemi73 - 08-11-2012 21:25

Ech to były czasy jak człowiek sobie przypomni 5 lat w starej kolejówceIcon_smile Miło że jednak szkoła wraca do korzeni.

- vorteX - 09-11-2012 06:51

13 Icon_sad

- dróżnik_PLK - 14-01-2013 10:57

Wysyłałem zapytanie do nich w sprawie czy zostanie utworzona policealna szkoła ale ni chu chu. Nic nie odpisali no to zostaje tylko do nich połaszczyć. Tylko teraz pojawia sie pytanie ile musiało by być osób żeby taką szkołę policealną otworzyć. Ja bym był pierwszym chętnym na profil technika transportu kolejowego. Bo dojazd do Tarnowa czy Krakowa mi sie nie kalkuluje. Może wszyscy zainteresowani z tego forum by się przyłączyli. Ci co oczywiście są po liceum. Icon_biggrin Icon_lol Icon_mrgreen