Kółeczko po Dolnym Śląsku - Kryniczanin - 26-11-2010 19:11
Kółeczko Dolnośląskie
21.11.2010
Grybów - Środa Śląska
Rano pojechałem busem z Krynicy do Grybowa gdyż chciałem pospać trochę dłużej a nie lecieć na KKA o 5:50 tak miałem godzinę snu gratis . W Grybowie na peron wjechał 6024 -euro-kibel z frekwą 10% w Bobowej mijanka z "Jaworzyną" z frekwą 50% podróż do Tarnowa bez problemów frekwa wynosiła na końcu 25% aż 15 osób wsiadło w Łowczówku - Pleśnej. W Tarnowie przesiadka na IR Światowid do Krakowa frekwencja około 110% sam stałem do KG. W Brzesku i Bochni wymiana po kilkanaście osób. EN 71 z dermą i wypadającymi drzwiami wewnętrznymi do jednego z członów - akurat przy nich siedziałem potem więc miałem trochę złośći na chodzących ludzi podobnie jak współpasażerowie. W Katowicach widziałem oflagowaną wagonówkę i lokomotywownię oraz EC Sobieski do Wawy frekwa może 5 procent- staliśmy wspólnie na 4 peronie. Głowy nie dam ale był chyba z zieloną EP07- a w dalszej odległości widziałem EC Praha - też dramatyczne pustki ale za to maszyna planowa. Do Gliwic z Krakowa frekwa około 70%. I w Gliwicach niespodzianka - objazd przez Kędzierzyn Kożle - jakie było zdziwienie dużej liczby ludzi na peronie gdy przejechaliśmy koło 60km/h kiblem bez zatrzymania Poczułem się jak w dawnym IC Wawel - kiedyś też nie stawał w Kędzierzynie . W tym czasie mieliśmy już +10 w plecy za Gliwicami i za Kędzierzynem-dodatkowe stanie w polu. Płynny ruch nie ma co... A stan Gliwice - Kędzierzyn - Opole jest coraz gorszy. W Opolu wymiana pasażerów i tak frekwa 75% do Wrocławia. Z Wrocławia 66535 do Środy Śląskiej frekwa około 100%. Konduktor informował tych co nie kupili biletu w kasie że od 22.11 w pociągu jest dopłata.
22.11.2010
Dolny Śląsk
Nic ciekawego wszystko w miarę ok no może wydarzeniem wielkim był przejazd pociągiem do Drezna na odcinku Wrocław - Legnica.
23.11.2010
Środa Śląska - Grybów
O Godzinie 9:00 na perony po modernie w Środzie Śląskiej wjechała ET22-1006 CT Tarnowskie Góry z składem IR "Ślązak" za lokiem wagon zielony i dwa piętrusy. Poleciałem do pierwszego...Jaka była moja radość gdy okazało się że jest to Az! W dodatku z bardzo ok fotelami. 6 osób w przedziale. Standard bardzo dobry. Bezproblemowe dotarcie do Wrocławia - na Nowym Dworze wsiedli rewizorzy. Potem Opole frekwa około 90% i jazda przez Strzelce tam dodatkowe postoje m.in. w Symiszowie i +15 w Gliwicach. W Okolicach Pyskowic widać już efekty remontu CE30. Wjeżdzamy do Katowic frekwa spada do 50-60% ale co się dziwić stan Katowice - Kraków to zgroza. Z Katowic bardzo mocny rozruch aż myślałem że spadnę na korytarzu. Ale Mechanik pełnie umiejętności pokazał na Zawodziu. Tak zakręcił że dawno nie odczułem takiego kosmicznego przyspieszenia powodem pewnie było to że masa wagonów była podobna do masy loka. Dla takich chwil warto kochać kolej !...Ale niestety PLK coś grzebała były dodatkowe postoje, jazda po przeciwnym i w Krakowie +25. Wyjechaliśmy o 14:26 - zostawiając za sobą Regio co jedzie o 14:25 skomunikowane na Krynicę więc spodziewałem się czekania w Tarnowie składu do Sącza(Krynicy) na to Regio ale było jeszcze gorzej...Do Tarnowa frekwa zwiększyła się do 75%. Wysiadam kupuję coś zjeść i oglądam nowe tablice pokazujące o 15:30 pociągi z godziny 6 rano! Na dworcu oddanym kilka dni temu do użytku! Nowe wyświetlacze peronowe dalej nie działają. Idę na peron 3 a tu już trochę ludzi a składu do Sącza brak...No i szczekaczka szczeka że R17 z Krakowa +20, R1033 odjedzie +10 do Rzeszowa, a na 629 skład przechodzi z R17. Wjechał to +20 ale do Grybowa szło jeszcze gorzej ostatecznie EN 71 wjechał +30. Wysiadłem w Grybowie i na busa bo chciałem być jak najszybciej w domu.
- Elektrowóz - 26-11-2010 22:27
No wszystko pięknie i ładnie, ale jakiś załącznik fotograficzny też by się przydał Nawet i komórką
- jasek - 30-11-2010 11:57
Elektrowóz napisał(a):No wszystko pięknie i ładnie, ale jakiś załącznik fotograficzny też by się przydał Nawet i komórką 
To był taki standard wyjazd TP, a nie kółeczko tego słowa znaczeniu. Ale thx za opisanie.
|