Forum Nowosądeckiego Stowarzyszenia Miłośników Kolei
Rozkład Jazdy Pociągów Towarowych; Odcinek Tarnów-Plavec - Wersja do druku

+- Forum Nowosądeckiego Stowarzyszenia Miłośników Kolei (http://www.nsmk.pl/forum)
+-- Dział: Kolej w Nowym Sączu (/forumdisplay.php?fid=32)
+--- Dział: Kolej nie tylko sądecka (/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Wątek: Rozkład Jazdy Pociągów Towarowych; Odcinek Tarnów-Plavec (/showthread.php?tid=2047)

Strony: 1 2 3 4

RE: Rozkład Jazdy Pociągów Towarowych; Odcinek Tarnów-Plavec - gacek - 05-07-2016 16:58

Czy ktoś może cokolwiek napisać w tym temacie ? Chodzi mi głównie o to jakie są relacje tych składów (PKP Cargo i prywaciarze) które się widzi choćby w NS , jak to wygląda ogólnie na "kryniczance" i jak sprawa ze zdawkami ?

RE: Rozkład Jazdy Pociągów Towarowych; Odcinek Tarnów-Plavec - Lw - 25-07-2016 17:20

Jedyny zdawczy w rejonie to chyba Nowy Sącz - Biegonice po złom i dostawy do Carbonu. Chociaż około miesiąca temu widziałem w Grybowie(!) dostawę węgla w wykonaniu Rail Polska (z lok. 6Dg Koltaru).

RE: Rozkład Jazdy Pociągów Towarowych; Odcinek Tarnów-Plavec - gacek - 25-07-2016 17:47

Dzięki , dobre i cokolwiek się w tym temacie dowiedzieć. Wiadomo że nie chodzi tu o podanie rozkładu jazdy bo i tak to się "kupy nie trzyma" ale gdyby ktokolwiek dowiedział się lub miał takie możliwości jakie relacje te pociągi mają to by było dobrze.

RE: Rozkład Jazdy Pociągów Towarowych; Odcinek Tarnów-Plavec - P.M - 01-08-2016 16:12

Zauważyłem, że od czasu do czasu Cargo wozi żużel z Huty w Koszycach do Cementowni Rejowiec więc na 99% pociąg relacji Haniska - Rejowiec Icon_smile chyba nawet wczoraj widziałem z samochodu jak pomyka taki skład Icon_smile

RE: Rozkład Jazdy Pociągów Towarowych; Odcinek Tarnów-Plavec - gacek - 19-11-2020 18:24

Zapytam tak z ciekawości , teraz , po ponad 4 latach : istnieje w ogóle nadal coś takiego jak książkowy rjp. towarowych zeszyt 323 ?
Jeśli ktoś cokolwiek teraz wie w tym dawno zapomnianym temacie , np. jakie są relacje tych pociągów które się widzi choćby w NS to może wpisać.

RE: Rozkład Jazdy Pociągów Towarowych; Odcinek Tarnów-Plavec - Lw - 19-11-2020 19:48

Nie istnieje, wszystko jeździ na rozkład indywidualny. Przewoźnicy których można spotkać obecnie - 2020: PKP Cargo, Inter - Cargo, Rail Polska, Ecco Rail, Lotos, Olavion, Freghtliner. W przypadku prywatnych popularne relacje: Gdańsk Port Północny/Świnoujście/Małaszewicze - Haniska Pri Kosicach (do/z huty).